Cestovni promet

Zahvaljujući vrlo povoljnom geografskom položaju i blizini većeg broja europskih emitivnih zemalja otok Krk ima izvrsnu prometnu povezanost. Automobilom se za svega nekoliko sati vožnje stiže na otok Krk.
Krčki most je uvelike olakšao prometnu povezanost. Radovi na izgradnji mosta su započeli u srpnju 1976. godine, a most je otvoren 19. srpnja 1980 godine. Dužina mosta s prilazom je 1 430 metara. Ono čime se most isticao jest betonski luk od kopna do otočića Sveti Marko duljine 390 metara, čime je, u vrijeme izgradnje, postao najveći takav most na svijetu.
U prvih 20 godina mostom je prošlo 27,2 milijuna vozila. Mostarina se plaća s kopnene strane prema Krku. Korisnici koji prelaze Krčki most u smjeru od otoka Krka prema kopnu, ne plaćaju cestarinu.

Cestarina za uporabu cestovnog objekta s naplatom Krčkog mosta s otvorenim sustavom naplate cestarine od kopna prema otoku Krku, uključujući porez na dodanu vrijednost iznosi  kuna:

Skupina Kuna
I 35,00
II 46,00
III 81,00
IV 138,00

Osim automobilom, na otok Krk možete stići i autobusom. Naime, otok je povezan redovitim autobusnim linijama Autotransa d.d.

Red vožnje Autotransa možete saznati na www.autotrans.hr

Hrvatski autoklub: http://www.hak.hr/