DESTINACIJA PPS OTOK KRK

OTOČNA ROŽICA


Poziv

DESTINACIJA PPS OTOK KRK

08.06.2017

OTOK KRK jedan je od najvećih otoka na Jadranskom moru. Površinom od 405,78 četvornih kilometara geografski je najbliži srednjoj Europi.
S kopnom je povezan Krčkim mostom ukupne dužine 1430 metara, izgrađenim 1980. godine, koji se svojim impresivnim izgledom lijepo uklopio u slikovit otočni pejzaž.

Blizu, dostupan i zanimljiv, otok Krk može se pohvaliti zanimljivom poviješću i prelijepim povijesnim pričama, što ga čini čudesnim i tajnovitim – najposjećenijem otokom sjevernoga Jadrana!
Otkrivati ovaj Zlatni otok, kako su ga zvali u antici, možete u svim godišnjim dobima, posebno u proljeće kada se priroda budi i osvaja mirisima ljekovita bilja, ili najesen kada je more još dovoljno toplo za kupanje, otokom prevladaju mirisi tek ubrana grožđa, a maslinici su puni zlatnih plodova maslina.

Naselja otoka Krka skrivaju tisućljetne spomenike kulture, crkve, muzeje, galerije. Svako je razdoblje tijekom povijest ostavilo tragove i u životu i u kulturi i jeziku.
Sva su otočna mjesta male oaze bogatih ostavština prirodnih, kulturnopovijesnih i duhovnih vrijednosti, čija zdanja danas posjećuje sve više turista.

Za ljubitelje prirode otok Krk pruža mogućnost pješačenja romantičnim šetnicama uz more ili divljim pastirskim stazama kamenjara s kojih se pruža veličanstveni vidik na obližnje brežuljke ili susjedne otoke Kvarnerskog zaljeva – Rab, Cres i Lošinj.

Na otoku Krku može se uživati u okusima poznate krčke kuhinje, plemenitoj kapljici Vrbničke žlahtine i jedinstvenome morskom pjenušcu Valomet te u proizvodima na bazi djevičanskoga maslinova ulja.
Iskoristite prednosti koje vam pruža otok u cjelini sa svojom bogatom i raznovrsnom smještajnom, turističkom, kulturnom, wellness, outdoor i ugostiteljskom ponudom.

Pročitajte više o ponudi DESTINACIJA PPS OTOK KRK Hrvatska 365 >