Izleti

Izleti

Otok Krk nudi široki izbor različitih izleta jer svako je mjesto na otoku zanimljivo na sebi svojstven način. Uz razgledavanje starih gradskih jezgri, odnosno kulturno povijesne baštine, možete osjetiti pravi dah prošlih vremena i u restoranima i u konobama uz domaći pršut i sir, uvijek svježu ribu i plodove mora, vrhunsko maslinovo ulje i vino iz krčkih maslinika i vinograda.

Posjetite Omišalj, prvo mjesto poslije krčkog mosta, njegovu staru jezgru sa župnom crkvom Uznesenja Marijina, dok u Njivicama, nekada malom ribarskom selu, danas prepoznatljivom turističkom mjestu, možete uživati u vožnji brodom sa staklenim dnom, glass boats, koja će vas ostaviti bez daha ljepotom jadranskog podmorja.

Malinska se također ističe svojom bogatom gastronomskom ponudom te kulturno povijesnom baštinom, župnom crkvom sv. Apolinara te samostanom franjevaca trećoredaca, s crkvom sv. Marije Magdalene u Portu, nedaleko Malinske.Kao glavni grad otoka, Krk je idealna izletnička destinacija s nizom sadržaja i mogućnosti. Crkvice, trgovi, spomenici, galerije, mnogobrojne ljetne priredbe samo su dio ponude.

Posjetiti mjesto Punat, a ne vidjeti otočić Košljun, šumski rezervat prirode i spomenik kulture, nezamislivo je. U tome će vam pomoći barkajoli koji stalno održavaju 10-minutnu vožnju, od Punta do Košljuna i natrag.

Želite li kušati čuveno vino, Vrbničku žlahtinu svakako posjetite mjesto Vrbnik i njegove mnogobrojne restorane i konobe. Mjesto bogate povijesti, a kao zanimljivost ističe se i najuža ulica na svijetu.

Baška, naziva se još i kolijevkom pismenosti Hrvata. Naime, u crkvici sv. Lucije pronađena je Bašćanska ploča. Posjetite također  prekrasnu plažu dugu 2 kilometra te akvarij i doživite jedinstven doživljaj morskog svijeta.

Nedaleko Dobrinja, nalazi se špilja Biserujka, bogata podzemnom galerijom brojnih stalaktita, stalagmita i kalcitnih stupova.Zbog blizine preostalih kvarnerskih otoka pogodni su i izleti brodom. Tako možete posjetiti otok Cres na kojem se nalaze dojmljive Lubenice, antički Osor, te mjesto Beli, brežuljak obrastao zelenilom i grozdovima kuća, ispod litice visoke 130 metara, nalazi se more, lučica te šljunčana plaža.

Otok Lošinj koji ima slavnu pomorsku tradiciju, omiljeno stanište dobrih dupina. Otok Rab koji su Rimljani nazvali sretnim otokom, to je otok bogate kulturno povijesne baštine te otok Pag koji određuju kamen, more i ovce, a prepoznatljiv je po paškom siru i čipki.

Također, u ponudi možete pronaći i piknik izlete s kupanjem kojim se posjećuju manji otočići kao što su Plavnik, Grgur i Goli otok te sve vrste jednodnevnih ili poludnevnih izleta s brodom po želji gosta kao npr:

  • Ribarenje vrhunskim ribarskim alatima
  • Ronjenje
  • Noćna vožnja za mlade- izlasci u disco, cafe i cocktail barove

Autobusom ili vlastitim prijevoznim sredstvom posjetite opatijsku ili crikveničku rivijeru te grad Rijeku, poslovno, trgovačko, sveučilišno te kulturno središte Kvarnera. Kao dio ponude izdvaja se posjet obližnjim nacionalnim parkovima, kao što su Plitvička jezera, Risnjak i Sjeverni Velebit te izleti u Gorski kotar, Veneciju i Istru (Istra Tour).      

Grad Krk

Grad Krk

Dobrinj

Dobrinj

Omišalj

Omišalj

Njivice

Njivice

Malinska

Malinska

Klimno

Klimno

Šilo

Šilo

Vrbnik

Vrbnik

Punat

Punat

Baška

Baška

Obiteljski smještaj

na otoku Krku

Pronađite smještaj za vaš savršen odmor!

TRAŽI