Kongresni turizam

Kongresni turizam

Kongresni turizam je poseban oblik turizma u kojem glavni motiv putovanja nije odmor, već sudjelovanje pojedinca na skupovima različitog karaktera.
Premda putovanja u okviru kongresnog turizma spadaju u poslovna putovanja koja su često obavezna i uvjetovana radnim mjestom, zadatkom ili projektom, sve turistički receptivne zemlje vrlo rado i ove putnike svrstavaju u skupinu turista, pribrajajući prihode od  kongresnog turizma ukupnim prihodima od turizma. 
Krčki hotelijeri su prepoznali zahtjeve, te izgradili i izvrsno opremili nekoliko kongresnih dvorana. Budući da je otok Krk prepun pogodnosti kao što su čisti zrak i prozirno more, prekrasni vidici te odlična domaća hrana...koje mogu polužiti kao relaksacija i "punjenje baterija" nakon napornih skupova, aduti su pri odabiru otoka Krka kao kongresne destinacije.
Zahvaljujući privlačnom zemljopisnom položaju, te izvrsnoj prometnoj povezanosti, kongresne dvorane otoka Krka vrlo su blizu gotovo svim značajnijim europskim poslovnim, stručnim, obrazovnim i znanstvenim središtima. Kao jedna od pogodnosti razvoja kongresnog turizma na otoku Krku, ističe se  zračna luka Rijeka (koja je na otoku) i Krčki most.

Grad Krk

Grad Krk

Dobrinj

Dobrinj

Omišalj

Omišalj

Njivice

Njivice

Malinska

Malinska

Klimno

Klimno

Šilo

Šilo

Vrbnik

Vrbnik

Punat

Punat

Baška

Baška

Obiteljski smještaj

na otoku Krku

Pronađite smještaj za vaš savršen odmor!

TRAŽI